Οι Οικολόγοι Πράσινοι

Το μίσος και ο φόβος δεν έχουν θέση στο μέλλον της Ευρώπης
Παρασκευή, 18 Ιαν. 2019, 17:26
Η πρόσφατη δολοφονία του δήμαρχου του Γκντανσκαποτελεί δείγμα του μεγέθους της πολιτικής και κοινωνικής πόλωσης, του φασιστικού καρκινώματος που έχει προσβάλλει πολλές χώρες της Ευρώπης, και υποδαυλίζεται από την πολιτική των υπερσυντηρητικών κυβερνήσεων και πρακτικές μέσων ενημέρωσης -ακόμη και κρατικών.

Δήμαρχος του Γκντανσκ επί σειρά ετών, ο Πάβελ Αντάμοβιτς υπήρξε ένθερμoς υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των μειονοτήτων, μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές που προώθησε σε επίπεδο Δήμου, και ισχυρός αντίπαλος της κυβερνητικής πολιτικής κατά της μετανάστευσης. Βρέθηκε έτσι στο στόχαστρο συνεχόμενων σφοδρών επιθέσεων, τόσο εκ μέρους των κυβερνητικών ΜΜΕ όσο και υποστηρικτών της Δεξιάς.
Περισσότερα
 
Βιομηχανική και Φαρμακευτική Κάνναβη: Εκδήλωση -συζήτηση στα Χανιά, 19/1
Τρίτη, 15 Ιαν. 2019, 20:44
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Οργάνωση Κρήτης των Οικολόγων Πράσινων με θέμα: "Βιομηχανική και Φαρμακευτική Κάνναβη: Προοπτικές και προκλήσεις" το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 6.30 μμ. στο συνεδριακό κέντρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων (ΣΥ.ΦΑ.Χ.), στις Μουρνιές (Οδό Νικ. Πλαστήρα).
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις
Δευτέρα, 14 Ιαν. 2019, 18:10
Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας. Εκφράζουν επίσης την ικανοποίησή τους που το Πράσινο Κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας (DOM) στήριξε τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία».
Περισσότερα
 
Βορά στις ορέξεις του ακροδεξιού πρόεδρου της Βραζιλίας ο πνεύμονας του πλανήτη μας
Πέμπτη, 10 Ιαν. 2019, 18:40
Έντονη ανησυχία προκαλεί η δήλωση του (πρόσφατα εκλεχθέντα) ακροδεξιού πρόεδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο ότι σκοπεύει να αποσύρει από τη Συμφωνία του Παρισιού τη χώρα του. Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ο Μπολσονάρο σκοπεύει να κατασκευάσει υδροηλεκτρικά φράγματα στον Αμαζόνιο ή να εγκρίνει εξορύξεις στα εδάφη των ιθαγενών, των τελευταίων «φυλάκων» του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του κόσμου.
Περισσότερα
 
Αποτροπιασμό, ντροπή και θλίψη προκαλούν οι δύο γυναικοκτονίες στη Ρόδο και στην Κέρκυρα
Τρίτη, 08 Ιαν. 2019, 18:08
Αποτροπιασμό, ντροπή και θλίψη προκαλούν οι δύο γυναικοκτονίες που διαδραματίστηκαν στη Ρόδο και στην Κέρκυρα. Οικτρά αποτελέσματα ακραίων πατριαρχικών προτύπων και ρατσισμού συνάμα.
Εν έτει 2018, πατέρας 28χρονης θεωρεί ότι έχει δικαίωμα πάνω στην ζωή και τις αποφάσεις της κόρης του, τέτοιο δικαίωμα μάλιστα που τον οδηγεί στο φόνο της κόρης του. Νεαρά αγόρια, θεωρούν δεδομένη την ερωτική συνεύρεση με μια κοπέλα επειδή δέχθηκε να βγει μαζί τους. Εάν αυτή αρνηθεί, φτάνουν στο φόνο.
Περισσότερα
 
Ομιλία Γιάννη Τσιρώνη για την Κοινωνική Οικονομία - Τετάρτη 9/1, 19.00 μμ
Δευτέρα, 07 Ιαν. 2019, 18:20
Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της σειράς των ενημερωτικών εκδηλώσεων-συζητήσεων "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ" που διοργανώνονται από την Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, σας προσκαλούμε στην ομιλία του βουλευτή και πρώην αν. Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη με θέμα:«Κοινωνική Οικονομία: η σημασία της και ο ρόλος των Οικολόγων Πράσινων στη θεσμοθέτησή της".
Περισσότερα
 

  • Δελτία Τύπου
  • Δράσεις - Εκδηλώσεις
  • Θεματικές Ομάδες
  • Πολιτικές Κινήσεις
  • Αρθρογραφία